Vuokranantaja ei palauta vuokravakuutta – mitä vuokralainen voi tehdä? Vuokravakuus on yleinen käytäntö vuokrasuhteissa, ja sen tarkoituksena on turvata vuokranantajaa esimerkiksi maksamattomien vuokrien tai asunnolle aiheutuneiden…
Vuokranantaja ei palauta vuokravakuutta – mitä vuokralainen voi tehdä? Vuokravakuus on yleinen käytäntö vuokrasuhteissa, ja sen tarkoituksena on turvata vuokranantajaa esimerkiksi maksamattomien vuokrien tai asunnolle aiheutuneiden…
Osituksen sovittelu ja kohtuullistaminen Ositus on avioliiton päättyessä suoritettava omaisuuden jako, jossa puolisoiden avio-oikeuden alainen omaisuus jaetaan. Pääsääntöisesti osituksessa omaisuus jaetaan tasan, mutta joissain tilanteissa tasajako…
Määräaikaisen vuokrasopimuksen purkaminen Määräaikainen vuokrasopimus sitoo sekä vuokranantajaa että vuokralaista koko sopimuskauden ajan. Toisin kuin toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus, määräaikaista sopimusta ei voi päättää ennenaikaisesti ilman…
Valitus hovioikeuteen – Miten se tehdään? Käräjäoikeuden antamaan ratkaisuun haetaan muutosta hovioikeudelta valittamalla. Käräjäoikeus ilmoittaa tuomion yhteydessä, onko siihen mahdollista hakea muutosta, ja antaa samalla kirjalliset…
Adoptio ja perintöoikeus Adoptiosta säädetään adoptiolaissa. Adoptio vaikuttaa moniin juridisiin seikkoihin, mukaan lukien perintöoikeuteen. Monet eivät tule ajatelleeksi, että adoption seurauksena perintöoikeus voi muuttua merkittävästi, vaikuttaen…
Työntekijä vs sopimusyrittäjä Nykyajan työelämässä on yleistynyt tilanne, jossa työnantaja tarjoaa työntekijälle vaihtoehtona joko perinteistä työsuhdetta tai sopimusyrittäjyyttä. Sopimusyrittäjä on itsenäisessä yrittäjän asemassa ja henkilö tekee…
Testamentin moittiminen – Milloin ja miten se tehdään? Testamentti ilmaisee vainajan viimeisen tahdon, mutta joskus perilliset saattavat olla eri mieltä sen sisällöstä. Jos testamentti koetaan virheelliseksi…
Mitä tehdä, jos kaveri ei maksa velkaa? Raha-asiat voivat olla hankalia erityisesti silloin, kun ne liittyvät ystävyyssuhteisiin. Jos olet lainannut kaverille rahaa, mutta et ole saanut…
Puolisoiden edunvalvontavaltuutus Puolisoiden elämä on täynnä yhteisiä päätöksiä, mutta tiedätkö mitä tapahtuu, jos toinen puoliso ei yhtäkkiä pysty hoitamaan omia tai yhteisiä taloudellisia ja henkilökohtaisia asioita…
Osakassopimus on yrityksen tärkein asiakirja Osakassopimus on yksi tärkeimmistä asiakirjoista osakeyhtiössä, ja se kannattaa laatia heti yrityksen perustamisen yhteydessä. Vaikka laki ei sen laatimista vaadi, tuo…
Yrittäjän edunvalvontavaltuutus Mitä tapahtuu, jos yrittäjä ei yhtäkkiä pysty hoitamaan yrityksensä asioita esimerkiksi sairauden tai onnettomuuden vuoksi? Tällaisessa tilanteessa edunvalvontavaltuutus on korvaamaton asiakirja, joka varmistaa yrityksen…
Edunvalvontavaltuutuksen sisältö: Mistä voi määrätä? Edunvalvontavaltuutus on asiakirja, jolla valtuuttaja antaa etukäteen toiselle henkilölle oikeuden hoitaa taloudellisia ja henkilökohtaisia asioitaan tilanteessa, jossa hän ei itse siihen…
Vaikuttajamarkkinoinnin uudet linjaukset 2025 Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) on päivittänyt tammikuun 2025 lopussa linjauksiaan vaikuttajamarkkinoinnin merkitsemiseen sosiaalisessa mediassa. Linjausten tarkoituksena on ohjeistaa yrityksiä ja vaikuttajia siitä, kuinka…
Kansainvälinen avioero: Minkä maan laki soveltuu? Kansainvälisten avioliittojen yleistyessä yhä useammat parit kohtaavat avioeron tilanteessa, jossa puolisot ovat eri kansallisuuksia, asuvat eri maissa tai omaisuus sijaitsee…
Kilpailukielto osakassopimuksessa Kilpailukielto on tärkeä osa osakassopimusta, kun yrityksen omistajat haluavat varmistaa, että liiketoiminnan kilpailuasema säilyy ja yrityksen menestys turvataan. Osakassopimuksen kilpailukieltolauseke rajoittaa osakkaiden mahdollisuuksia kilpailla…
Vastuuvapauslauseke
Sivustomme artikkelit ja niihin liittyvät materiaalit ovat laadittu vain informatiivisessa tarkoituksessa, eikä niissä mainittuja seikkoja ole tarkoitettu oikeudelliseksi ohjeeksi tai neuvoksi. Sivustolla olevat julkaisut esitetään sellaisina kuin ne ovat olleet julkaisupäivinä, emmekä vastaa julkaisujen oikeellisuudesta, ajankohtaisuudesta tai täydellisyydestä. Mikäli tarvitset oikeudellisia neuvoja, pyydämme ystävällisesti ottamaan yhteyttä Law Clinicin juristeihin.
Voit olla meihin aina yhteydessä matalalla kynnyksellä. Tilanteesi alkukartoitus on maksuton.
Law Clinic Oy | 3263868-2 | Helsinki